Освобождение от обложения НДС информационных услуг

Тимчасово, з 1 січня 2013 року до 1 січня 2023 року, звільняються від оподаткування податком на додану вартість операції з постачання програмної продукції.

Водночас, постачання послуг з проектування, видання, програмування, тестування, інсталяції, впровадження, обслуговування програмних та програмно-технічних засобів не відноситься до визначення програмної продукції.

Нагадаємо, що відповідно до діючої норми Податкового кодексу України програмною продукцією є:

- результат комп’ютерного програмування у вигляді операційної системи, системної, прикладної, розважальної, навчальної комп’ютерної програми (їх компонентів), а також у вигляді інтернет-сайтів чи онлайн-сервісів;

- криптографічні засоби захисту інформації.

Таким чином, звільнення від оподаткування податком на додану вартість не поширюється на операції з постачання послуг у сфері інформатизації.

Відповідна норма передбачена пп.26.1 підрозділу 2 розділу ХХ Податкового кодексу України (зміни внесені Законом України від 05 липня 2012 року № 5091-VI «Про внесення змін до р.XX «Перехідні положення» ПКУ щодо особливостей оподаткування суб’єктів індустрії програмної продукції»).

Комментарии

Популярные сообщения